Llegint ara
Boniques vistes que mereixen la pujada

Boniques vistes que mereixen la pujada

Veure Galeria

Excursions que ens duran fins dalt de cims i talaies i ens faran fruir de grans panoràmiques del seu entorn proper i més enllà.

Pujar cansa, evidentment. Requereix un esforç, esclar. Però, a més d’exercitar el cos i mantenir-nos en forma, cadascú al seu propi ritme -no cal forçar la màquina-, també hi guanyem la desconnexió i el benestar mental que ens produeixen les grans visions del paisatge. Tot forma part de la mateixa proposta: conèixer millor el patrimoni natural i cultural del nostre país acompanyant-ho amb el guany físic i l’evasió mental i espiritual que ens proporciona el tresc pel medi natural.

Som-hi?

1. Puig de Cadiretes

Llagostera (Gironès)

RUTA A PEU
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 4.70 km / DURADA: 1 hora 30 minuts

Interessant itinerari que discorre totalment per la part culminant de l’espai natural del massís de Cadiretes, on assoleix el seu cim més alt. Els principals punts d’interès són les capritxoses formacions geològiques d’origen granític, les pinedes i suredes amb ric sotabosc, així com les restes arqueològiques megalítiques i les excel·lents vistes panoràmiques que s’atalaien des del puig de Cadiretes (519 m).

2. Santuari dels Àngels

Girona (Gironès)

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: MITJANA
DISTÀNCIA: 9.80 KM / DURADA: 4 hores 30 minuts

La Pujada als Àngels és una excursió clàssica que moltes generacions de gironins en un moment o altre -amb l’escola, amb amics, amb la família- han fet. Anirem pujant per la vall de Sant Daniel i la carena de Santa Magina, ben emboscats en les extenses pinedes i suredes de les Gavarres. Arribarem al santuari de la Mare de Déu dels Àngels, un mirador privilegiat de les comarques gironines, talaia d’aquesta part de les Gavarres, sempre exuberant i boscosa, on en un dia clar podem gaudir de vistes privilegiades del mar fins al Pirineu, visitar l’església, on al 1958 van contraure matrimoni el pintor Salvador Dalí i l’excèntrica Gala, o dinar i allotjar-vos a l’hostatgeria del santuari.

3. Puig de l’Àliga

Roses (Alt Empordà)

RUTA A PEU
DIFICULTAT: MITJANA
DISTÀNCIA: 7.00 km / DURADA: 2 hores 30 minuts

See Also


Pujant per la vall de Salzeda, assolirem el puig de l’Àliga, una de les màximes altures properes a Roses, des d’on es pot tenir el privilegi de poder gaudir de les impressionants vistes de gran part de l’Empordà, el golf de Roses i de la badia del Port de la Selva, i de tot el muntanyam que tanca la plana empordanesa cap al nord i ponent. L’itinerari, malgrat el desnivell, és senzill, Només cal agafar-s’ho amb calma i anar pujant sense presses. Un cop a dalt, se’t passen tots els mals! Garantit.

4. Castellvell

Solsona (Solsonès)

RUTA A PEU / EN BICI
DIFICULTAT: FÀCIL
DISTÀNCIA: 5.80 km / DURADA: 1 hora 50 minuts

Aquest ombrívol itinerari, inicia el seu recorregut al barranc de Pallarès, on coneixerem la vegetació característica de la zona en un recorregut botànic ubicat al parc de la Mare de la Font. Després, tot passant entre petites rouredes i boscos de pins, farem l’ascens fins a la talaia natural de Solsona, Castellvell. El seu espai bruscament enlairat respecte Solsona, esdevé un mirador impressionant del territori. Al nord, les properes serres d’Odèn, del Port de Compte, de Busa, del Verd i mola de Lord. A l’altra banda, el sud del Solsonès amb el Miracle i la serra de Pinós, centre geogràfic de Catalunya. Als vostres peus, l’antigor de la ciutat de Solsona us arriba com la poguéssiu tocar.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt