Llegint ara
Aprendre de l’entorn natural i cultural mentre caminem amb les Rutes Autoguiades de Natura Local

Aprendre de l’entorn natural i cultural mentre caminem amb les Rutes Autoguiades de Natura Local

Deixa’t guiar!

Més de 700 Rutes Autoguiades
a més de 200 municipis arreu de Catalunya

Si ets un afeccionat a sortir de ruta per la natura i descobrir curiositats sobre l’entorn natural i cultural del territori et recomanem fer servir l’App de Natura Local, disponible per a iOs i Android.

Un cop la tinguis podràs triar la ruta que més t’agradi, et donarà instruccions de com arribar al punt d’origen, et guiarà per tot l’itinerari, t’avisarà si t’allunyes de la ruta, et descriurà cada punt d’interès arqueològic, de medi, de flora i fauna, etc. Si encara no la fas servir, prova-la aquest cap de setmana, estem segurs que repetiràs.
Aquesta setmana us proposem 4 destins, un per cada província, però us recordem que també entrant a la web www.naturalocal.net o al nostre Blog trobareu més de 700 recomanacions perquè trieu la ruta que us agradi.

Salut i bona ruta!

A BARCELONA

Sant Pere de Torelló

A los pies de Bellmunt
Les rodalies de Sant Pere de Torelló excel·leixen per les bones passejades que ofereix: per la zona mediambiental de la riera, la ruta de la Font Santa, la ruta de Bellmunt i la ruta cap a la Grevolosa, per exemple.
També val al pena visitar La Casa de les Abelles, un viatge al món de l’apicultura, i fer la ruta de la Torneria, que ens apropa a un ofici artesanal que s’està perdent a partir d’unes escultures col·locades en diferents punts del poble.

Sant Nazarí i la Grevolosa
 A peu

Muntanya de Bellmunt
A peu

Ruta pel riu Ges descobrint Sant Pere de Torelló
 A peu/En bici

Ruta Medioambiental
A peu

A TARRAGONA

L’Argentera

Bell racó emboscat
L’Argentera és un petit municipi situat a la zona interior i muntanyosa de la comarca del Baix Camp, limítrof amb el Priorat, sota l’ombra de l’imponent castell d’Escornalbou.
Recomanem visitar la plaça de Les Escoles, la Font Vella i els rentadors, cal Trucafort, el monument a Eduard Toda, el cementiri, la Societat Unió i moltes altres visites.

Ruta dels Boscos de les bruixes
 A peu

Castell d’Escornabou
A peu

La Foradada
 A peu/En bici

Ruta Gaudí-Coll Rodó
A peu

A GIRONA

Sant Gregori

Al capdavall de la Vall de Llémena

Sant Gregori és un municipi situat al nord i nord-oest de la comarca del Gironès, ocupant l’últim tram de la Vall del Llémena. El terme, força extens, abraça un mosaic de paisatge agroforestal des de la plana de Sant Gregori fins a la de Cartellà, envoltades pels relleus de la muntanya de Sant Grau i altres petites carenes de menor altura. Aquestes planes són solcades per cursos d’aigua que les fertilitzen en part, com la riera de Llémena, que travessa el terme de nord-oest a sud-est, el torrent de Gàrrep, que baixa de més amunt del pla d’Adri, i altres de menor consideració, tots ells al capdavall afluents del Ter, que marca, en part, el límit sud el terme.

Les fonts de Sant Gregori

 A peu

Caminada a Sant Grau

A peu / En bici

Santuari de santa Afra
 Visita d’interès arquitectònic

Capella de la Pietat
Visita d’interès arquitectònic

A LLEIDA

Senterada

On el Flamisell es fa més gran
Senterada és un municipi del Pallars Jussà a les portes de la Vall Fosca, a la zona de la confluència de la vall del riu Bòssia amb la del Flamisell. A part de per aquestes dues valls principals, el relleu del terme, eminentment muntanyós, és format per la successiva presència dels vessants que formen les valls secundàries del riu de Cadolla, del barranc de Naens, el de la Vinyassa i el de la Plana, entre altres de més breus.

Ruta a Cérvoles
 A peu

De Larén al Pont del Diable
 A peu

Ruta al menhir de casa Casó
 A peu

Ruta dels dòlmens
A peu

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt