Llegint ara
4 indrets per gaudir de la floració dels arbres fruiters

4 indrets per gaudir de la floració dels arbres fruiters

Ametllers, pruneres, presseguers, nectarines, albercocs i cirerers, floreixen de mitjans de febrer fins a mitjans d’abril. La floració varia en funció del lloc, la pluviometria o les temperatures de cada època. Els colors de les flors d’aquests fruiters de pinyol van del blanc al groc, rosat i el quasi fúcsia d’algunes varietats de presseguer. Alhora, pot ser diferent segons la varietat d’arbre dins una mateixa espècie: hi ha ametllers de flor blanca i d’altres de flor rosa.

En el paisatge, la floració dels fruiters es va esglaonant del febrer a l’abril en funció de l’arbre dominant en el cultiu de la zona. Els cultius extensius i monoespecífics són els que més impacte estètic aporten al paisatge. Un cop hagi passat la floració de l’espècie dominant, haurem d’anar a cercar altres indrets on hi domini una altra espècie, és a dir, allà on gaudim d’una espectacular floració de presseguers, no cal que hi tornem si volem descobrir la floració dels cirerers.

 

1. Baix Segrià

Una plana multicolor i quatre turonets des d’on contemplar-la

L’àrida plana del Baix Segrià, allà on el riu Segre s’escola lentament per anar a unir-se a l’imponent Ebre, els monòtons colors de l’hivern es vesteixen de gala un cop l’any. Roses clars, fúcsies, blancs… Un panorama que encisa. Uns bons llocs per veure-ho és des dels turonets que, de tant en tant, la plana ens ofereix per a la seva millor contemplació, com el de l’ermita de la Mare de Déu de Carrassumada, a prop de Torres de Segre. Només cal enfilar-s’hi!

Espècies en floració: préssec, nectarina, platerina i paraguaio.

Època: mes de març.

2. Torrelles de Llobregat i Sant Climent de Llobregat

Cirerers entre replecs

Allà als replecs on el Baix Llobregat s’enfila cap als primers contraforts del muntanyam de les serres d’Ordal i el Garraf, trobarem belles raconades on s’hi cultiva el cirerer. Bancals i petits planells on amarar-se de la bella i esclatant floració dels cirerers quan la primavera truca a les portes. Aneu cap Torrelles i Sant Climent de Llobregat i ja ens ho explicareu!

Espècie en floració: cirerer.

Època: entre mig març i mig abril.

3.La Segarra i l’Urgell

Els esquitxos dels ametllers

A les extenses planes de la Segarra i l’Urgell, el secà és amo i senyor del paisatge. És un paisatge que, segons l’època de l’any, ofereix una gamma de vestits que pot sorprendre si en tenim una imatge monòtona i de colors apagats, cosa que no es correspon amb la realitat. Aneu-hi sinó quan tot just esclata la primavera i, en contrast amb els llampants verds dels cereals, hi veureu racons i bancals esquitxats de la vistosa flor dels ametllers.

See Also


Espècie en floració: ametller.

Època: mes de març.

4. La Ribera d’Ebre

Coloracions al costat del gran riu

L’Ebre, fent-se lloc enmig de la gran vall que el bressola, dóna prou d’aliment als endreçats cultius de fruiters a banda i banda del seu ample curs. El sol hi bat de ple, i els arbres, així que senten les primeres febrades de l’encara jovençana primavera, esclaten de cop enmig d’un encisador espectacle de color i flaires. Només cal seguir el curs de l’Ebre entre Móra d’Ebre i Miravet, per exemple, per viure-ho.

Espècies en floració: presseguers i cirerers.

Època: entre principis de març (els presseguers) i mitjan abril (els cirerers).

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt