Llegint ara
7 de les millors pelis de muntanya. Encara no les has vist?

7 de les millors pelis de muntanya. Encara no les has vist?

La història del cinema està plena d’exemples de pel·lícules amb la muntanya com a protagonista. Avui us volem descobrir les millors pel·lícules sobre muntanya. Els grans paisatges són sempre un reclam per als directors i un gran atractiu per als espectadors que gaudeixen de les pel·lícules a la gran pantalla. A més, els guionistes aprofiten els valors que transmeten les muntanyes per tractar temes com la superació, les dificultats o la passió. Tot això, envoltat d’un aire de misteri, d’entorn desconegut però que alhora ens fa connectar amb aquest indret d’on tots venim: la natura.
A continuació us mostrem un recull de les que considerem que són les 7 millors pel·lícules amb la muntanya com a protagonista indiscutible.

1.Tocando el vacío (Touching de void, 2003)

Director: Kevin Macdonald

Es tracta d’una pel·lícula documental basada en el llibre homònim de Joe Simpson. Es narra una fabulosa història real d’aquest muntanyenc que va fer el cim del Siula Grande (6344 msnm), als Andes peruans, amb el seu company Simon Yates. Un història gairebé tràgica que ens parla de la superació i la companyonia entre escaladors.

2. Hacia rutas salvajes (Into the wild, 2007)

Director: Sean Penn

Un noi que acaba de diplomar-se i té pel davant un futur prometedor, decideix abandonar-ho tot i començar un viatge pels Estats Units. Finalment decideix anar a Alaska a viure enmig del bosc, rodejat de la naturalesa. Serà aquí on trobarà el seu paradís espiritual, comprenent aspectes de la natura i de l’ésser humà. Malgrat tot, quan decideix que el viatge ha arribat a la fi, li sorgeix un imprevist. De nou una pel·lícula basada en fets reals.

3. Límite vertical (Vertical limit, 2000)

Director: Martin Campbell

Peter Garret és un jove fotògraf esportiu que viu turmentat pel record del seu pare, que va sacrificar la seva vida durant una escalada per salvar-lo a ell i la seva germana Annie. Amb els anys, l’Annie s’ha convertit en una experta escaladora que forma part d’un equip d’ascensió al K-2. No obstant això, quan un error en la previsió meteorològica provoca un greu accident en el qual es veu implicada, Peter decideix arriscar la seva vida al costat d’altres voluntaris per rescatar-la.

4. ¡Viven! (Alive!, 1993)

Director: Frank Marshall

La coneguda i tràgica història d’un avió que s’estavella als Andes amb un equip uruguaià de rugbi. Els supervivents de l’accident van haver de sobreviure enmig de les muntanyes durant unes setmanes. Va haver de practicar el canibalisme i lluitar contra un clima molt sever. La pel·lícula està basada en un llibre, que alhora està basat en les entrevistes reals als supervivents de l’accident aeri que va tenir lloc l’any 1972.

5.Cara Norte (North Face, 2008)

Director: Philipp Stölzl

See Also


Una pel·lícula que ens narra la història real de quatre escaladors alemanys que el 1936 decideixen fer el cim del Eiger (3970 msnm), un cim que fins a la data només tenia un historial de morts al seu darrere. El món de la propaganda i el prestigi patri a través d’una aventura on les habilitats i l’enginy eren fonamentals davant l’escassetat d’avenços en comparació als que existeixen avui dia.

6. Everest (Everest, 2015)

Director: Baltasar Kormákur

Inspirada en els fets que van tenir lloc durant un intent per arribar a l’Everest (8848 msnm), el pic més alt del món. Narra les peripècies de dues expedicions que s’enfronten a la pitjor tempesta de neu coneguda. En un desesperat esforç per sobreviure, el valor dels alpinistes es veu posat a prova en haver de fer front a la fúria deslligada dels elements i a obstacles gairebé insuperables.

7. Nanga Parbat (Nanga Parbat, 2010)

Director: Joseph Vilsmaier

Es va poder veure al Festival de Cinema Alemany i al Festival de Gijón de 2010. No va aconseguir distribució comercial a Espanya i no és va estrenar “oficialment” però les seves imatges van captivar al públic. Espectaculars paisatges muntanyosos per a una història dura i real: la del muntanyenc Reinhold Messner que va ser el primer a aconseguir el cim dels 14 vuit mils. El 1970 va ascendir a la muntanya que dóna títol a la pel·lícula al costat del seu germà Günter, però encara que Messner va sobreviure, Günter no va tornar viu i Messner sempre va ser a ulls del món culpable de la mort del seu germà. El Nanga Parbat (8125 msnm) és el novè cim més alt del món.

Què us ha semblat el nostre recull? Trobeu a faltar algun títol?

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt