Llegint ara
Castell-Platja d’Aro, joia del Baix Empordà

Castell-Platja d’Aro, joia del Baix Empordà

+2
Veure Galeria

Aquesta setmana volem recomanar un destí que ens agrada especialment i que us permetrà triar i gaudir d’un ventall de possibilitats i llocs increïbles per visitar. Des del municipi de Castell d’Aro, d’origen medieval, entre el massís d’Ardenyà Cadiretes i el de les Gavarres i Platja d’Aro al bell mig de la Costa Brava. De debò que en gaudireu, nosaltres ho fem cada cop que hi anem, descobrint sempre nous i sorprenents racons.
Salut i bona ruta!

1. Ruta de les escultures

Escultures que embelleixen el paisatge urbà

Ruta urbana que passa pel parc dels Estanys que permet poder veure les escultures que el nucli de Platja d’Aro té escampades per l’entramat urbà.

2.Itinerari de Fenals

Romànic i barroc, pins i alzines

Itinerari llarg, amb força desnivell i trams de via asfaltada per descobrir les traces dels antics pobladors i els canvis del paisatge que s’ha donat a l’últim segle. Gaudirem del romànic, de boniques visuals i coneixerem la vegetació forestal més representativa.

3. Ruta pels estanys del Ridaura

Estanys a tocar de la mar

En aquest itinerari que ens descobreix el curs baix del Ridaura visitarem les zones humides de la seva desembocadura, el parc dels Estanys i la bassa del Dofí.

Aquests espais configuren un important recés per a ocells d’aiguamoll, tant nidificants com migradors i hivernants.

El parc dels Estanys és un gran espai natural integrat al cor urbà de Platja d’Aro que compta amb escultures de gran format dels artistes Jaume Roser, Medina-Campeny, Gómez Ascaso i Emili Armengol.

4. Ruta de les fonts

Pel torrent de la Coma

See Also


Ruta circular que comença al nucli antic de Castell d’Aro i que ens descobreix les fonts d’aquests estreps de les Gavarres, abans punts de recés molt importants per a tots els bosquetans que hi feinejaven.

5. Ruta per cala Rovira

Un passeig per les cales del nord

Breu itinerari que, partint del Cavall Bernat, a l’extrem de la platja Gran de Platja d’Aro, discorre seguint el camí de ronda vers el nord, passant per cales d’una bellesa paisatgística excepcional.

6. El camí de ronda de S’Agaró

Les formes de la costa

El camí de ronda de S’Agaró uneix les platges del Racó de S’Agaró i de Sa Conca seguint el traçat GR-92. Juntament amb la urbanització noucentista, va ser declarat Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1996.

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt