Llegint ara
Aprenent i contemplant la Natura des de casa

Aprenent i contemplant la Natura des de casa


Carres, places, camins… sense gent. No es veu ningú enlloc. Gairebé tothom es a casa i això ha generat un paisatge nou, inimaginable i mai abans conegut. El silenci regna i ens permet apreciar des dels balcons i finestres de les nostres cases un panorama que haviem oblidat i els més joves mai no havien conegut. Els animals són els més sorpresos i, encuriosits per la situació, es deixen veure pels entorns, fins ara, exclusius dels éssers humans.
Els ocells han estat els primers a ocupar espais fins ara dominats pel trànsit, la contaminació i el soroll. És per això que us volem proposar aprendre més sobre aquesta petita fauna autòctona i una manera divertida d’observar-la i prendre’n nota. Esperem que us engresqui i us faci més suportable aquesta llarga estada de confinament.

Observació i reconeixement d’ocells des de casa

Si en teniu ganes, uns binocles i molta paciència, des de la finestra, balcó o terrassa de casa vostra podreu observar i distingir quins són els ocells que us visiten al lloc on sou. Si us descarregueu aquesta fitxa que ens proposen els amics dels ocells www.ocellsdelsjardins.cat podreu fer un seguiment i apuntar cada espècie d’ocell. Un cop fet, podeu entrar les dades a la seva web i així ajudar a fer un seguiment de l’activitat d’aquesta bonica fauna.

Escolta com piula cada ocell

Des del Museu del Ter i Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de Manlleu han creat un web https://coneixelriu.museudelter.cat/ocells.php on podràs veure totes les espècies d’ocells que viuen a prop dels nostres rius. Fent clic a sobre de cada ocell podràs escoltar com piula i d’aquesta manera reconèixer de quina espècie es tracta.

Ocells Hibernants

Ocells Estivals

Ocells Residents tot l’any

Veure les ressenyes (0)

Escriu una ressenya

Your email address will not be published.

Un Projecte de Promoció del Territori.
Un Projecte Identitari.

info@naturalocal.net

←Tornar cap amunt